Olej z pestek czarnej porzeczki

Olej z pestek czarnej porzeczki
Olej z pestek czarnej porzeczki

Olej z pestek czarnej porzeczki

Regularna cena 349,00 kr
/
Podatek wliczony. Dostawa naliczana w kolejnym kroku
Pozostało 10 sztuk w magazynie!
  • Darmowa dostawa od 599kr
  • Darmowy zwrot towaru
  • Bezpieczna płatność
OPIS

Olej z pestek czarnej porzeczki tłoczony na zimno powstaje z dojrzałych owoców, a dokładniej z pestek tych owoców i zachwyca naturalnym bogactwem składników. Moc nienasyconych kwasów omega w oleju z pestek porzeczki to roślinna pełnia właściwości, którą doceniają miłośnicy naturalnych produktów i poszukiwacze wyjątkowych właściwości, a nasz olej: 

  • charakteryzuje się łagodnym zapachem 
  • ma delikatny smak z porzeczkową, subtelną nutą 
  • zawiera moc kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, a także omega-9 
  • łączy cenny kwas gamma-linolenowy, kwas alfa-linolenowy oraz kwas oleinowy
  • jest tłoczony na zimno, nierafinowany i nieoczyszczany
  • doskonale sprawdza się jako dodatek do dań na zimno

Nasz naturalny olej z pestek porzeczki to subtelny smak, aromat i wszystko to, co najlepsze z natury. Wystarczy skropić nim sałatkę, grillowane warzywa lub pieczywo, by poczuć aromatyczną moc pestek czarnej porzeczki. Co więcej, ten olej zawiera kwasy tłuszczowe, które są niezwykle ważne w codziennej diecie! ;) 

Jak powstaje porzeczkowy olej? 

Olej z pestek porzeczki często zamiennie nazywany jest też olejem z nasion czarnej porzeczki. A chodzi o pestki, które kryją w sobie dojrzałe owoce krzewu czarnej porzeczki, uprawianej w Polsce.

Pestki są starannie pozyskiwane ze środka owoców, następnie osuszane i przygotowywane do procesu tłoczenia. Sam proces zachodzi w niskich temperaturach i bardzo powoli, z największą troską i uwagą, by naturalnie pozyskać to, co najlepsze z natury. W ten sposób otrzymujemy delikatny, subtelnie pachnący porzeczką olej z pestek porzeczki. Trafia on do butelek zaraz po zakończeniu procesu wytłaczania. Tak - bez filtrowania, bez rafinowania i bez dodawania zbędnych elementów procesu lub składników. Bo uwielbiamy naturę w czystej postaci! Bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe i jednonienasycone kwasy tłuszczowe olej kryje w sobie niezwykłe walory smakowe, jak też dobroczynne dla naszego organizmu - przekonaj się już teraz i zaproś olej z pestek czarnej porzeczki do swojego domu!

Jak stosować cenny olej z pestek czarnej porzeczki? 

Silne właściwości, które dostarcza nam olej z pestek czarnej porzeczki to nie wszystko! Jego smak i aromat sprawiają, że świetnie sprawdzi się w kulinarnym wydaniu m.in: 

  • jako dodatek do dipów sałatkowych i świeżych dressingów 
  • jako dodatek do sałatek, surówek i owocowo-warzywnych koktajli 
  • jako dodatek do grillowanych warzyw i past kanapkowych 
  • jako dodatek do owocowego smoothie 
  • do hummusu, kaszotto, risotto 
  • do skropienia ulubionego pieczywa 

Wypróbuj i poczuj lekką, porzeczkową moc, która podkreśli Twoje dania. Pamiętaj, że tak jak w przypadku innych, tłoczonych na zimno olejów, ten również należy stosować wyłącznie do potraw na zimno - wtedy zachowuję pełnię wartości odżywczych. A dzięki temu dostarczysz sobie także porcję cennego kwasu tłuszczowego ala (omega-3) oraz kwasu gla (omega-6), które znajdują się w każdej kropli naszego oleju z czarnej porzeczki.  A w wysokiej temperaturze? Traci swoje unikalne walory, którymi częstuje nas natura. 

Olej z pestek czarnej porzeczki znajduje zastosowanie nie tylko w kulinarnym wydaniu, ale także w kosmetyce i domowym, naturalnym spa. 

Olej z pestek czarnej porzeczki w kosmetyce 

Olej z pestek czarnej porzeczki, tak jak inne naturalne oleje, wykazuje działanie korzystne w kosmetyce, dla skóry i włosów! Tak, dzięki wysokiej zawartości jednonienasyconych i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Zastanawiasz się jak to możliwe? Omega 3, Omega 6 i Omega 9 - odpowiedni stosunek kwasów tłuszczowych roślinnego pochodzenia sprawia, że Twoja skóra może być zaopiekowana przez porzeczkową siłę natury.

Moc kwasu gamma-linolenowego, alfa-linolenowego i oleinowego działa nie tylko od wewnątrz! Warto porzeczkowy olej uwzględnić w pielęgnacji skóry - tej podrażnionej, przesuszonej, problematycznej lub po prostu, gdy chcesz naturalnie zadbać o promienny wygląd lub koić skórę. Jak aplikować taki olej na skórę? Wystarczy że kilka kropli dodasz do ulubionego kremu dla wspomagania jego działania i użyjesz jak zawsze. Porzeczkowa kropla dobroci zadba o wygląd skóry, jej delikatne zmiękczanie i nawilżanie. 

A w pielęgnacji włosów? Pełen cennych składników odżywczych olej z porzeczki czarnej zadba o ich gładkość, delikatne odżywienie i zabezpieczy końcówki włosów. Stosuj regularnie kilka kropli, by zaobserwować efekty. To co, gotowi by docenić przydatność porzeczkowego dobra? ;)  

Przeciwwskazania do stosowania oleju z nasion czarnej porzeczki 

Kobiety w ciąży oraz karmiące piersią przed zastosowaniem porzeczkowego oleju powinny skonsultować się z lekarzem lub dietetykiem. 

Informacje 

Objętość netto: 250 ml 

Przechowuj w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu, a po otwarciu przechowuj w lodówce. W oleju może pojawić się naturalny osad. Produkt jest przeznaczony do stosowania na zimno.

Produkt może zawierać w swoim składzie soję, gorczycę, seler, orzechy, orzeszki ziemne, nasiona sezamu. 

 

Cena wysyłki 79kr na terenie Norwegii.

Odnosi się to niezależnie od liczby towarów lub wielkości i wagi towarów. Każda wysyłka jest nadawana kurierem z numerem przesyłki.

W przypadku zamówień powyżej 599kr oferujemy bezpłatną wysyłkę.

Zamówienia wysyłamy do 24h. 

Nie dotyczy to produktów "PRE-ORDER"

 

Informacja do zamówienia na "pre-order":

"Pre-Order" - to nowa funkcja w naszego sklepu.

Pozwala ona zamówić produkty, których nie mamy aktualnie na magazynie.

Możesz zamówić dowolną ilość produktów. 

Po złożeniu zamówienia, czas oczekiwania na skompletowanie Twojego zamówienia wynosi 21 dni. 

*Produkty “na zamówienie” zamawiamy w każdy poniedziałek, co oznacza, że czas oczekiwania na skompletowanie zamówienia w SOVA, może się skrócić do 9 dni roboczych.

Normalny czas dostawy na terenie Norwegii wynosi od 2-4 dni robocze.

 

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


Ostatnio obejrzane