{"product_id":"olej-z-pestek-czarnej-porzeczki","title":"Olej z pestek czarnej porzeczki","description":"\u003ch5\u003eOPIS\u003c\/h5\u003e\n\u003cp data-start=\"0\" data-end=\"261\"\u003eOlej z pestek czarnej porzeczki tłoczony na zimno powstaje z dojrzałych owoców, a dokładniej z pestek tych owoców i zachwyca naturalnym bogactwem składników. Moc nienasyconych kwasów omega w oleju z pestek porzeczki to roślinna pełnia właściwości, którą doceniają miłośnicy naturalnych produktów i poszukiwacze wyjątkowych właściwości, a nasz olej: \u003c\/p\u003e\n\u003cul\u003e\n\u003cli data-start=\"267\" data-end=\"318\"\u003echarakteryzuje się łagodnym zapachem \u003c\/li\u003e\n\u003cli data-start=\"267\" data-end=\"318\"\u003ema delikatny smak z porzeczkową, subtelną nutą \u003c\/li\u003e\n\u003cli data-start=\"267\" data-end=\"318\"\u003ezawiera moc kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, a także omega-9 \u003c\/li\u003e\n\u003cli data-start=\"267\" data-end=\"318\"\u003ełączy cenny kwas gamma-linolenowy, kwas alfa-linolenowy oraz kwas oleinowy\u003c\/li\u003e\n\u003cli data-start=\"267\" data-end=\"318\"\u003ejest tłoczony na zimno, nierafinowany i nieoczyszczany\u003c\/li\u003e\n\u003cli data-start=\"267\" data-end=\"318\"\u003edoskonale sprawdza się jako dodatek do dań na zimno\u003c\/li\u003e\n\u003c\/ul\u003e\n\u003cp data-start=\"570\" data-end=\"666\" data-is-last-node=\"\" data-is-only-node=\"\"\u003eNasz naturalny olej z pestek porzeczki to subtelny smak, aromat i wszystko to, co najlepsze z natury. Wystarczy skropić nim sałatkę, grillowane warzywa lub pieczywo, by poczuć aromatyczną moc pestek czarnej porzeczki. Co więcej, ten olej zawiera kwasy tłuszczowe, które są niezwykle ważne w codziennej diecie! ;) \u003c\/p\u003e\n\u003ch2 name=\"tab3\" id=\"tab3\"\u003eJak powstaje porzeczkowy olej? \u003c\/h2\u003e\n\u003cp\u003eOlej z pestek porzeczki często zamiennie nazywany jest też olejem z nasion czarnej porzeczki. A chodzi o pestki, które kryją w sobie dojrzałe owoce krzewu czarnej porzeczki, uprawianej w Polsce.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003ePestki są starannie pozyskiwane ze środka owoców, następnie osuszane i przygotowywane do procesu tłoczenia. Sam proces zachodzi w niskich temperaturach i bardzo powoli, z największą troską i uwagą, by naturalnie pozyskać to, co najlepsze z natury. W ten sposób otrzymujemy delikatny, subtelnie pachnący porzeczką olej z pestek porzeczki. Trafia on do butelek zaraz po zakończeniu procesu wytłaczania. Tak - bez filtrowania, bez rafinowania i bez dodawania zbędnych elementów procesu lub składników. Bo uwielbiamy naturę w czystej postaci! Bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe i jednonienasycone kwasy tłuszczowe olej kryje w sobie niezwykłe walory smakowe, jak też dobroczynne dla naszego organizmu - przekonaj się już teraz i zaproś olej z pestek czarnej porzeczki do swojego domu!\u003c\/p\u003e\n\u003ch2 name=\"tab4\" id=\"tab4\"\u003eJak stosować cenny olej z pestek czarnej porzeczki? \u003c\/h2\u003e\n\u003cp\u003eSilne właściwości, które dostarcza nam olej z pestek czarnej porzeczki to nie wszystko! Jego smak i aromat sprawiają, że świetnie sprawdzi się w kulinarnym wydaniu m.in: \u003c\/p\u003e\n\u003cul\u003e\n\u003cli\u003ejako dodatek do dipów sałatkowych i świeżych dressingów \u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003ejako dodatek do sałatek, surówek i owocowo-warzywnych koktajli \u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003ejako dodatek do grillowanych warzyw i past kanapkowych \u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003ejako dodatek do owocowego smoothie \u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003edo hummusu, kaszotto, risotto \u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003edo skropienia ulubionego pieczywa \u003c\/li\u003e\n\u003c\/ul\u003e\n\u003cp\u003eWypróbuj i poczuj lekką, porzeczkową moc, która podkreśli Twoje dania. Pamiętaj, że tak jak w przypadku innych, tłoczonych na zimno \u003cstrong\u003eolejów\u003c\/strong\u003e, ten również należy stosować wyłącznie do potraw na zimno - wtedy zachowuję pełnię wartości odżywczych. A dzięki temu dostarczysz sobie także porcję cennego kwasu tłuszczowego ala (omega-3) oraz kwasu gla (omega-6), które znajdują się w każdej kropli naszego oleju z czarnej porzeczki.  A w wysokiej temperaturze? Traci swoje unikalne walory, którymi częstuje nas natura. \u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eOlej z pestek czarnej porzeczki znajduje zastosowanie nie tylko w kulinarnym wydaniu, ale także w kosmetyce i domowym, naturalnym spa. \u003c\/p\u003e\n\u003ch3 name=\"tab5\" id=\"tab5\"\u003eOlej z pestek czarnej porzeczki w kosmetyce \u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eOlej z pestek czarnej porzeczki, tak jak inne naturalne oleje, wykazuje działanie korzystne w kosmetyce, dla skóry i włosów! Tak, dzięki wysokiej zawartości jednonienasyconych i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Zastanawiasz się jak to możliwe? Omega 3, Omega 6 i Omega 9 - odpowiedni stosunek kwasów tłuszczowych roślinnego pochodzenia sprawia, że Twoja skóra może być zaopiekowana przez porzeczkową siłę natury.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eMoc kwasu gamma-linolenowego, alfa-linolenowego i oleinowego działa nie tylko od wewnątrz! Warto porzeczkowy olej uwzględnić w pielęgnacji skóry - tej podrażnionej, przesuszonej, problematycznej lub po prostu, gdy chcesz naturalnie zadbać o promienny wygląd lub koić skórę. Jak aplikować taki olej na skórę? Wystarczy że kilka kropli dodasz do ulubionego kremu dla wspomagania jego działania i użyjesz jak zawsze. Porzeczkowa kropla dobroci zadba o wygląd skóry, jej delikatne zmiękczanie i nawilżanie. \u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eA w pielęgnacji włosów? Pełen cennych składników odżywczych olej z porzeczki czarnej zadba o ich gładkość, delikatne odżywienie i zabezpieczy końcówki włosów. Stosuj regularnie kilka kropli, by zaobserwować efekty. To co, gotowi by docenić przydatność porzeczkowego dobra? ;)  \u003c\/p\u003e\n\u003ch3 name=\"tab6\" id=\"tab6\"\u003ePrzeciwwskazania do stosowania oleju z nasion czarnej porzeczki \u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eKobiety w ciąży oraz karmiące piersią przed zastosowaniem porzeczkowego oleju powinny skonsultować się z lekarzem lub dietetykiem. \u003c\/p\u003e\n\u003ch2 name=\"tab7\" id=\"tab7\"\u003eInformacje \u003c\/h2\u003e\n\u003cp\u003e\u003cstrong\u003eObjętość netto:\u003c\/strong\u003e 250 ml \u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003ePrzechowuj w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu, a po otwarciu przechowuj w lodówce. W oleju może pojawić się naturalny osad. Produkt jest przeznaczony do stosowania na zimno.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eProdukt może zawierać w swoim składzie soję, gorczycę, seler, orzechy, orzeszki ziemne, nasiona sezamu. \u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e \u003c\/p\u003e","brand":"Pasieka Sadowskich","offers":[{"title":"Default Title","offer_id":67779623256297,"sku":null,"price":349.0,"currency_code":"NOK","in_stock":true}],"thumbnail_url":"\/\/cdn.shopify.com\/s\/files\/1\/0156\/8014\/3460\/files\/OlejCzPorzeczka---FRONT.jpg?v=1793063150","url":"https:\/\/sova4home.com\/products\/olej-z-pestek-czarnej-porzeczki","provider":"Sova","version":"1.0","type":"link"}